ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаБлизнюк не виключає чергових Алчевська і Краматорська

Близнюк не виключає чергових Алчевська і Краматорська

За його словами, висока вірогідність позаштатних ситуацій наявна передусім у тих областях, де у літній ремонтний період не запланували та не провели ремонт застарілих котлів та заміну зношених мереж

Підготовку до зими житлово-комунального господарства України можна оцінити на тверду «четвірку», але ризики ускладнень залишаються високими. 

Про це заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час відвідин міста Краматорськ Донецької області, інформує прес-служба міністерства.

За словами очільника Мінрегіону, висока вірогідність позаштатних ситуацій наявна передусім у тих областях, де у літній ремонтний період не запланували та не провели ремонт застарілих котлів та заміну зношених мереж. Незважаючи на активність окремих регіонів, відсоток застарілого обладнання та зношених мереж у структурі систем життєзабезпечення країни майже не змінився. Не вирішеною лишилася проблема і магістральних водогонів, які живлять питною водою ряд великих міст, і які є єдиними джерелами питного водопостачання.

«Ремонтний період закінчився, і зима покаже, як ми його використали. Тепер головним завданням усіх комунальних служб є безпечний запуск систем та організація реагування на можливі ускладнення. Злагодженість спільних дій – ось що повинне постійно турбувати підприємства, місцеву та центральну владу», – наголосив А. Близнюк.

В цілому ж, за словами Міністра, підготовка до опалювального сезону 2012/13 року проходить задовільно. На 1 вересня цього року підготовлено з видачею паспортів готовності більш ніж 184 тис. будинків (89,4 %). Найвищі показники з комплексної підготовки у Дніпропетровській області (100 %). Найнижчі показники з комплексної підготовки в Луганській (77,5%) та Херсонській областях (79,8%). Підготовлено 22 тис. котелень (92,8% від плану). У Дніпропетровській та Запорізькій областях рівень готовності котелень досягнув 100%. Найнижчі показники підготовки котелень у Сумській (86,5%) та Луганській (85,5%). Найкращі показники з ремонту та заміни водопровідних мереж у Дніпропетровській (100%) та Запорізькій (100%) областях. Найнижчі показники у Луганській (80,8%) та Чернівецькій (83,1%) областях. У Дніпропетровській області роботи з ремонту та заміни каналізаційних мереж виконано в повному обсязі. Найнижчий показник у Херсонській області (75,0%). 

Нагадаємо, 6-го лютого 2012 року близько 13:00 у Краматорську Донецької області прорвало трубу тепломагістралі діаметром 426 мм, що постачала тепло до цілого мікрорайону – 17-ти кварталів «Соцміста». Без опалення залишились 191 житловий будинок, 6 дитсадків, 9 шкіл та 5 медичних закладів, 9 окремих будівель. Працівники чотирьох ЖЕКів, будівлі яких залишились без теплопостачання, з усіх наявних на той час спеціалістів сформували необхідну кількість аварійних бригад, які злили понад 1,5 тисячі тонн теплоносія та цілодобово супроводжували увесь хід ліквідації наслідків пориву. Тим часом аварійні бригади теплокомуненерго вже о 20:30 того ж дня 6 лютого усунули порив. О 21:00 розпочалося поступове заповнення системи теплоносієм та побудинковий запуск опалення. На ранок 15 лютого теплоносій отримали усі будинки 1-ї зони системи центрального опалення міста. За попередніми даними, причиною пориву тепломагістралі став фізичний знос труби. 

 
Коментарі (0)