ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаБільше мільйона українців звернулись за субсидією на сплату ЖКП

Більше мільйона українців звернулись за субсидією на сплату ЖКП

За минулий рік за компенсацією за сплату житлово-комунальних послуг звернулося біль 1,5 млн громадян. Загальна сума субсидій склала майже 350 млн грн.

У минулому році за державною субсидією на відшкодування витрат за сплату житлово-комунальних послуг звернулося 1,686 млн малозабезпечених сімей. Про це повідомила начальник управління економіки систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Наталія Хоцянівська, передає прес-служба Мінрегіону.

Так, загальна сума виплат склала 349 млн грн. Це на 82 млн більше, ніж у 2013 році. Крім цього, середній розмір субсидій у грудні минулого року склав 335 грн на сім’ю.

За словами чиновниці, найвищий рівень відшкодувань був у Тернопільскій та Рівненській областях – подан 456 грн на сім’ю, найнижчий – у Кіровоградському регіоні, де компенсація складала 216 грн.

«Раніше були стабільні ставки: непрацюючі сплачували за комунальні послуги 10% від сукупного доходу сім’ї, а працюючі - 15%. Після 1 жовтня цей коефіцієнт став плаваючим і залежить від сукупного доходу сім’ї за рік. Наприклад, якщо сім’я складається з двох пенсіонерів із середньомісячним сукупним доходом 2,5 тис., розмір плати за житлово-комунальні послуги складає 400 грн. в межах норм. Ця сім’я до 1 жовтня мала сплатити 250 грн. і отримати 150 грн. субсидії. Після 1 жовтня розмір сплати з їхнього доходу складає трохи менше 8%, тобто він зменшився на 51 грн. Відповідно, на 51 грн. у цьому випадку зріс розмір субсидії», - пояснила Наталія Хоцянівська.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, кияни стали частіше звертатися за субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг. При цьому, кількість сімей, яким призначили субсидію, зменшилася. Принаймні, про це свідчать статистичні дані.

 
Коментарі (0)