ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаБойко: розрахунки за енергоносії – у критичному стані

Бойко: розрахунки за енергоносії – у критичному стані

НАК «Нафтогаз» за два місяці поточного року відпустив газу на 13 млрд грн, а отримав тільки 3 млрд грн. Заборгованість за електричну енергію по всім категоріям споживачів складає 1,5 млрд грн

Ситуація, яка склалася в 2012 році з розрахунками за енергоносії в Україні, є критичною.

На цьому наголосив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, відкриваючи селекторну нараду в «Укртелекомі», інформує прес-служба Чернігівської облдержадміністрації.

За його словами, НАК «Нафтогаз» за два місяці поточного року відпустив газу на 13 млрд грн, а отримав тільки 3 млрд грн. Заборгованість за електричну енергію по всім категоріям споживачів складає 1,5 млрд грн. Середній рівень розрахунків про Україні становить 23%. Тому, НАК «Нафтогаз» не має можливості розрахуватися за російський газ та українське вугілля.

«Наше завдання сьогодні – розібратися в цій ситуації, що склалася та забезпечити повний розрахунок за енергоносії», - наголосив міністр енергетики та вугільної промисловості.

Під час селекторної наради було заслухано інформацію Запорізької, Донецької, Дніпропетровської, Одеської, Харківської, Луганської областей, АР Крим і міст Києва, Севастополя. Усі вони мають найнижчий рівень розрахунків і найбільшу заборгованість за теплову та електричну енергії.

По завершенню селекторної наради, перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Станіслав Прокопенко провів робочу нараду з керівниками газо- теплопостачальних підприємств області та керівниками структурних підрозділів ОДА, під час якої зазначив, що рівень розрахунків за спожиті енергоносії в регіоні складає 48%. За його словами, проблемні питання, які були з бюджетними організаціями та казначейством вже вирішені, тому, з березня розрахунки мають складати не менше 100%.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)