ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняБорги «Київенерго» залишать столицю без гарячої води

Борги «Київенерго» залишать столицю без гарячої води

Станом на 1 вересня 2012 року, борг Київенерго перед газовиками за «тепловий» газ, що використовується на потреби населення, становив 1,2 млрд гривень, а заборгованість бюджету із різниці в тарифах перед Київенерго – 2,3 млрд гривень.

У вівторок, 11 вересня близько 13:30 управління магістральних газопроводів «Київтрансгаз» за дорученням НАК «Нафтогаз України» повністю обмежило постачання газу на ТЕЦ-6 Публічного акціонерного товариства «Київенерго».

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі «Київенерго».

Через відсутність газу робота генеруючого блоку і водогрійних котлів на ТЕЦ-6 призупинена. У зв'язку з цим температура теплоносія в мережах буде поступово знижуватися і до кінця дня без гарячого водопостачання залишаться мешканці Деснянського, Оболонського, частини Дніпровського і Подільського районів.

Зокрема, це житлові масиви Куликове Поле, Лісовий, Комсомольський, Водопарк, Троєщина, Вигурівщина, Оболонь, Мінський, Воскресенка, Райдужний, Кибальчича, частково Лівобережний та Микільська Слобідка.

Загалом без гарячого водопостачання залишаться 3 238 споживачів. Серед них 2 305 житлових будинків, 125 шкіл, 164 дитячих садка, 58 лікувальних закладів, 586 відомчих будівель.

Причина обмеження газопостачання – заборгованість держбюджету перед Київенерго із компенсації різниці між встановленими тарифами на теплову енергію для потреб населення і собівартістю її виробництва, включно з розрахунками за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз України».

Станом на 1 вересня 2012 року, борг Київенерго перед газовиками за «тепловий» газ, що використовується на потреби населення, становив 1,242 млрд гривень, а заборгованість бюджету із різниці в тарифах перед Київенерго – 2,303 млрд гривень. Компанія зможе погасити решту боргу тільки після отримання з бюджету передбаченої компенсації.

«Кабінет Міністрів офіційно затвердив субвенцію на погашення різниці в тарифах. Але на сьогоднішній день погашення відбулося лише частково. Наслідки не примусили себе довго чекати. З початком опалювального сезону відсутність газу – це небезпека залишитися не тільки без гарячої води, але й без опалення», – підкреслив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.

На даний момент переговори щодо відновлення газопостачання тривають.

Нагадаємо, в липні-серпні Київенрего перерахувала НАК «Нафтогаз України» 1,336 млрд гривень за газ, спожитий на виробництво теплової енергії для потреб населення. Ці кошти були отримані Компанією як компенсація різниці в тарифах.

 
Коментарі (0)