ГоловнаОпалювальний сезонОпалювальний сезон 2024-2025Борги не зірвуть опалювальний сезон на Донеччині

Борги не зірвуть опалювальний сезон на Донеччині

Попри численні борги за ЖКГ у Донецькій області запевняють, що зриву опалювального сезону не буде. Наразі тепло пустили лише до 47 соціальних об'єктів.

Борг за ЖКГ на суму понад 1 млрд грн не зірве опалювальний сезон у Донецькій області. Незважаючи на складні переговори щодо лімітів на газ, регіон практично готовий до початку подачі тепла. Про це заявив на прес-конференції голова Донецької ОДА Андрій Шишацький, - повідомляє «Укрінформу».

«Я упевнений, що ми знайдемо можливість, проведемо необхідні переговори і почнемо опалювання в першу чергу соціальних об'єктів, а потім усіх інших. Я не допущу зриву опалювального сезону», - підкреслив Андрій Шишацький.

За його словами, 47 соціальних об'єктів вже опалюються. Зараз ведуться переговори між НАК «Нафтогаз України» і комунальними підприємствами регіону щодо виділення лімітів на газ. Великим мінусом залишається борг в 1 млрд грн за послуги теплопостачання і гарячу воду.

Говорячи про ситуацію з опалюванням у вишах, губернатор нагадав про їх підпорядкування Міністерству освіти і величезний борг за вже поставлені послуги.

Водночас загальний борг підприємств, організацій і установ центрального підпорядкування перед теплокомуненерго становив 30 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, температурний режим на території України дозволяє розпочинати опалювальний період у всіх куточках держави. Наразі з 27 регіонів централізоване опалення ввімкнули вже у 14-ти.

 
Коментарі (0)