ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБорги підприємств за газ типово «виросли» на мільярди

Борги підприємств за газ типово «виросли» на мільярди

Борги підприємств за природний газ перед «Нафтогазом» за тиждень збільшились на 2,3 млрд. Наразі загальна сума боргу перед НАКом становить майже 22 млрд грн.

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі за тиждень збільшили борги перед НАК «Нафтогаз України» на 2,3 млрд грн. (на 12%) до 21,8 млрд грн. Зростання заборгованості ТКЕ та ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, спожитого у жовтні поточного року. Про це повідомили у прес-службі «Нафтогазу».

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 73% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 22%, борг прямих промислових споживачів — близько 5%», - йдеться в повідомленні.

Так, заборгованість підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, спожитий для виробництва теплової енергії, складає 15,9 млрд грн, з них за 2015 р. — 3,3 млрд грн. За минулий тиждень заборгованість збільшилась на 1, 9 млрд грн (13,6%).

Окрім того, за газ, використаний для виробництва електроенергії, підприємства ТЕЦ за тиждень збільшили заборгованість на 431 млн грн. (9,8%) – до 4,8 млрд грн.

Прямі промислові споживачі збільшили суму просточених платежів перед «Нафтогазом» на 2 млн грн. (0,2%) – до 1,1 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, експертна група Світового банку оцінить реструктуризації «Нафтогазу» до початку наступного року. У Міненерго повідомляють, що перше засідання з цього приводу було проведено вчора в Києві.

 
Коментарі (0)