ГоловнаНовини ЖКГОСБББудинки черкаських ОСББ ремонтуватимуть по-новому

Будинки черкаських ОСББ ремонтуватимуть по-новому

Ремонт будинків черкаських ОСББ буде здійснюватися за новою відсотковою ставкою співфінансування. Зміни передбачені на наступний рік.

У Черкасах з наступного року роботи з капітального ремонту будинків ОСББ співфінансуватимуться на умовах 50 на 50. Відповідне рішення було прийнято керівництвом міської ради та членами виконавчого комітету, - повідомляє прес-служба установи.

Наразі співфінансування відбувається за формулою: 35 на 65. Тобто 65% коштів на капітальний ремонт будинків ОСББ платить об’єднання, решту суми покриває міський бюджет.

У бюджетному запиті на 2014 рік відділом сприяння ОСББ департаменту ЖКК Черкаської міської ради  надано пропозиції про включення видатків в сумі 2,4 млн грн  на проведення робіт з капітального ремонту  46-и будинків ОСББ на умовах співфінансування. А саме: 50% від загальної вартості робіт – це кошти міського бюджету, решта 50%  – це власні кошти об’єднань.

Начальник відділу сприяння ОСББ департаменту ЖКК Черкаської міської ради  Любов Іващенко розповіла, що з відповідною ініціативою до керівництва міської влади звернулись голови правління черкаських ОСББ, направивши колективне звернення.

«У 2013 році  на умовах співфінансування 65х35 (35% - кошти міського бюджету, 65% - власні кошти ОСББ)  було  профінансовано капітальні ремонти 22-ом ОСББ на загальну суму лише близько 492 тисячі гривень. Тоді як  у бюджеті на підтримку ОСББ цього року було заплановано  значно більшу суму», –  зазначає Любов Іващенко.

За її словами, співфінансування з міського бюджету капремонтів ОСББ відбувається абсолютно демократично, на рівних умовах для всіх об’єднань. Приміром, цьогоріч усі ОСББ, які звернулись за фінансовою допомогою на проведення робіт з капітального ремонту їх будинку, отримали кошти з міського бюджету.

Любов Іващенко пояснила, що ОСББ м. Черкаси отримують фінансову підтримку з міського бюджету на перший капітальний ремонт будинку відповідно до Програми підтримки ОСББ на 2012-2014 роки «Формування ефективного власника житла».

Зазначеною Програмою передбачено, що кошти виділяються на умовах співфінансування, а частка співфінансування з міського бюджету робіт з капітального ремонту будинку визначається рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради по кожному окремому будинку, на підставі дефектних актів.

Кошти з міського бюджету на зазначені цілі виділяють з 2008 року.

 
Коментарі (0)