ГоловнаВибір редакціїОСБББудинки ОСББ Запоріжжя не кинуть без фінансування

Будинки ОСББ Запоріжжя не кинуть без фінансування

Місцева влада Запоріжжя запевняє, що не кине напризволяще будинки, у яких створено ОСББ. Цьогоріч на їхній ремонт також виділенні кошти.

З міського бюджету Запоріжжя у цьому році також будуть виділятися кошти на проведення ремонтів у житлових будинках, де створені ОСББ. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Запорізької міської ради.

Згідно з повідомленням, є об'єктивні причини, через які багато запорожців відмовляються створювати ОСББ у своїх будинках. Це, перш за все, технічний стан житлового фонду, значна частина якого побудована ще в 50-ті - 60-ті роки. Городяни побоюються, що, передавши будинок на баланс ОСББ, місто повністю припинить виділення бюджетних коштів на проведення ремонтів у цих багатоповерхівках. Однак у міськраді зазначають, що будинки не будуть кинуті напризволяще. В бюджеті міста щороку виділяються кошти, призначені для виконання ремонтів у будинках, де створені ОСББ. Такі кошти передбачені і в бюджеті Запоріжжя на 2014 рік.

«Робота на ряді об'єктів вже розпочато. Відповідне фінансування планується виділяти і в майбутньому», - підкреслюється в повідомленні.

Крім того йдеться, що вже досягнута домовленість, що з наступного року в Запорізькій області бюджетні кошти на проведення капітальних ремонтів виділятимуться тільки для тих будинків, де створені ОСББ.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на ремонт будинків ОСББ, ЖК і ЖБК з міського бюджету Харкова виділили на 2 млн грн менше коштів, ніж у минулому році.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)