ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоБудівництво чекає покращення вартості

Будівництво чекає покращення вартості

Мінрегіон працює над удосконаленням ціноутворення у будівництві, зокрема готує до затвердження національні стандарти-настанови з визначення вартості складових будівельної продукції.

Науково-технічною радою  Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства схвалені та готуються до затвердження національні стандарти-настанови з визначення вартості складових будівельної продукції. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Зокрема, мова йде про прямі, загальновиробничі і адміністративні витрати та прибуток,  кошти на титульні тимчасові будівлі та споруди і інші витрати,  тощо.

Стандарти-настанови розроблені в розвиток ДСТУ  Б Д.1.1-1:2013 «Правила визначення вартості  будівництва», які вводяться в дію з 01.01.2014 року.

Прийняття зазначених стандартів-настанов забезпечить в повній мірі достовірне визначення вартості будівництва на всіх етапах його здійснення.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінрегіон прийняв національний стандарт ДСТУ Б Д.1.-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва».

Зазначений стандарт передбачає удосконалення порядку визначення вартості будівництва з урахуванням практики складання кошторисної документації як вітчизняних будівельних організацій, так і зарубіжних. Уточнені також підходи до визначення вартості окремих складових будівельної продукції.

 
Коментарі (0)