ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБудівництво LNG-терміналу розпочнеться в кінці листопада

Будівництво LNG-терміналу розпочнеться в кінці листопада

Реалізація проекту LNG-термінал розпочнеться 26 листопада. Проект відкриє державі доступ до світового ринку зрідженого газу та нові можливості для співпраці в Чорноморсько-Каспійському регіоні

Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко, повідомляють у прес-службі Уряду.

«Будівництво терміналу починається 26 листопада і завдяки залученню новітніх технологій роботи проходитимуть швидко. Це буде плавучий завод, до якого підходитимуть танкери, що дасть можливість значно прискорити сам процес будівництва і отримання газу», - сказав Міністр.

Вже цього місяця ДК «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України» починає перший етап будівництва газопроводу для підключення терміналу до газотранспортної системи України.

Потенційними постачальниками скрапленого газу до України визначено Єгипет, Алжир, Нігерія, Катар, Азербайджан та Туркменістан.

Будівництво плавучої установки для регазифікації і зберігання газу, планується завершити у 2015 році. Це дозволить Україні закуповувати до 5 млрд куб. м газу на рік за цінами, значно нижчими, ніж коштує за імпортний російський газ зараз.

Спорудження наземного терміналу з приймання скрапленого газу, який матиме можливість розвантажувати великі СПГ-танкери, дозволить Україні отримувати 10 млрд куб. м скрапленого газу щорічно вже з 2018 року.

 
Коментарі (0)