ГоловнаВибір редакціїМістобудуванняБудівництво Подольського мосту вийшло на новий етап

Будівництво Подольського мосту вийшло на новий етап

В листопаді стартують монтажні роботи зі спорудження останніх елементів арки Подільсько-Воскресенського переходу

У листопаді планують перейти до наступного етапу будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу через Дніпро – тут розпочнуться роботи з монтажу останніх елементів дуги, що утримуватиме проїжджу частину.

Спершу монтуватимуть 2 верхні металеві секції арки, вагою по 630 т кожна. Всього має бути 6 сегментів, 4 з яких, по 65 т, уже встановлено. Якщо не завадять морози, ці роботи планують завершити до нового року. Після цього за допомогою сталевих вантів до головної арки над русловою частиною Дніпра з двох сторін прикріплять дорожнє полотно, ці роботи триватимуть близько чотирьох місяців.

Найвища в Європі арка Подільського мосту сягатиме 60 м від автопроїзду до вищої точки, а від рівня води 80 м, розповів заступник директора КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва» Микола Васильцов.

«Цей міст унікальний тим, що буде найдовшим в Україні, його довжина складатиме приблизно 7,5 кілометра. На верхньому ярусі планується автострада з автомобільним, пішохідним та велосипедним рухом, а на нижньому буде проходити Подільсько-Вигурівська лінія метро з трьома станціями. Наразі місто працює в декількох напрямках, щоб завершити зведення мосту в стислі терміни», - зазначив голова КМДА Олександр Попов.

Джерело: Хрещатик

 
Коментарі (0)