ГоловнаКоментаріБудівництвоБудівництво «витягне» українську економіку з кризи

Будівництво «витягне» українську економіку з кризи

У Мінрегіоні вважають, що тільки будівництво зможе запустити економіку країни. Міністерство планує виводити частину компаній на міжнародний ринок. Інші підприємства будуватимуть житло в Україні.

Українську економіку, яка значно постраждала від військових дій, врятує будівництво. Такої думки дотримується Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко, пише «Дзеркало тижня».

«Я будівельник і завжди пам'ятаю про те, що економіку може запустити тільки будівництво. І нам потрібно дати поштовх процесу. Тим більше в такій екстремальній ситуації. Тут кілька напрямків. З одного боку, у нас є компанії, які можуть виходити на міжнародний ринок. І ми серйозно розглядаємо пропозиції, що надійшли з Казахстану. З іншого боку, ми будемо будувати житло в Україні. Але кардинально переглянувши концепцію і підходи щодо доступного житла. Наприкінці лютого ми презентуємо свою концепцію», - сказав пан Зубко.
 
Також, в інтерв'ю виданню Міністр коротко розповів про плани щодо реформи в сфері ЖКГ і будівництва. 
 
«Всі майбутні кроки в цих сферах безпосередньо пов'язані з децентралізацією. Насправді ми повинні будемо дати громадам, які створимо, необхідні інструменти, щоб вони могли заробляти. В рамках законів, які будуть прийняті найближчим часом: про житлово-комунальні послуги, де ми чітко розмежовуємо виконавця і споживача; про енергозбереження та енергосервісні компанії. Що стосується руйнування монополій на ринку комунальних послуг, то ВР в першому читанні вже прийняла закон, який дозволить ОСББ самим вибирати, з ким укладати договори на ті чи інші види обслуговування. І тут, звичайно, важлива позиція антимонопольного комітету, якому варто звернути увагу і на цю сферу», - заявив глава Мінрегіону.
 
 
Крім того, Міністр додав, що в першому читанні прийнято закон про ДАБК, згідно з яким повноваження комісії будуть передані на місця. 
 
«У минулому парламенті, як ви знаєте, цей закон не пропустили. Але цього разу я сам особисто публічно і не раз назву прізвища кожного депутата, який не підтримає цей закон», - пообіцяв пан Зубко.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в результаті реформи децентралізації в Україні 60% всіх податків залишатиметься у розпорядженні місцевого самоврядування.
 
Коментарі (1)
Sergiy
20 Січня 2015 p. 12:48
Я також будівельник! Але за рахунок грабунку села на чорноземах виживав СРСР. Останні роки збільшуючи врожайність, економіку витягувало знову село і тягне.Сьогодні на селі розруха, як в Донбасі.А галузі за собою воно тягне тіж самі, що і будівництво. Не місто врятує державу, а село.Відсутність українського села на сході, також призвела до того, що маємо, як одна із причин. Бо там був ,,его величество рабочий класс,,