ГоловнаВибір редакціїЖитлоБудівництво житла потребує страховки

Будівництво житла потребує страховки

На думку експертів, українців, які інвестують у житло, треба страхувати, адже інакше будівництво житла в країні може суттєво впасти.

В Україні неможливо продавати житло без інвестування в будівництво. Таку думку висловив віце-президент Конфедерації будівельників Юрій Сербін в ефірі «Ера-FM».

«У європейських країнах у 90% випадків квартира купується, коли будинок вже побудований і введений в експлуатацію. Ми цього зробити не можемо через брак коштів у інвесторів і будівельних організацій. Москва кілька років тому зробила провальний експеримент - заборонила продавати житло до введення будинку в експлуатацію, і будівництво житла відразу впало в 2,5 рази, і вони відмовилися від цього питання», - сказав пан Сербін.

Він підкреслив необхідність страхування інвесторів.

«Щоб у нас не було нових «еліта-центрів», потрібно страхувати. Я вже три роки займаюся тим, щоб ми ввели нормальний страховий ринок, страхування ризиків інвесторів», - зазначив Юрій Сербін.

Читайте також: Невловиме житло

Нагадаємо, за даними агентства нерухомості SV Realty, ща період з 1 по 30 квітня 2013 року, по 10 адміністративних районах Києва було скоєно 1,67 тис. угод купівлі/продажу квартир на вторинному ринку і 1,23 тис. продано в недобудованих будинках.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, найбільшою популярністю серед українців користується житло економ-класу, через що на ринку зараз спостерігається його певний дефіцит. Про це, зокрема, заявляє віце-президент Ліги експертів України Андрій Гусельников.

«Через те, що в Україні не вистачає квадратних метрів, у нас спостерігається катастрофічна відсутність житла, будівельна галузь розвиватиметься незважаючи ні на що. На сьогодні найбільшим попитом користується житло економ-класу, і воно не тільки є популярним, а зараз спостерігається навіть певний дефіцит», - сказав експерт.

Він також зазначив, що на вторинному ринку житла поки не спостерігається динаміки зміни цін, вартість його більш-менш стабільна.

 
Коментарі (0)