ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоБудівництву метро в Дніпропетровську дали «зелене світло»

Будівництву метро в Дніпропетровську дали «зелене світло»

Парламент ратифікував кредитну угоду між ЄБРР та Україною щодо завершення будівництва метрополітену у Дніпропетровську. Сума кредиту становить 152 млн євро.

Верховна Рада прийняла законопроект №0016 про ратифікацію кредитної угоди між Європейським банком реконструкції та розвитку та Україною про завершення будівництва метрополітену у Дніпропетровську. За проголосували 320 народних депутатів.

Згідно з угодою, яка була укладена 27 липня 2012 року року, ЄБРР надасть Україні кредит у розмірі 152 млн євро з плаваючою дохідністю для завершення будівництва метрополітену у Дніпропетровську. Угода передбачає погашення кредиту з 2 грудня 2016 року до 2 червня 2027 року 22 рівними частинами кожні півроку.
 
Нагадаємо, кредит для «Дніпропетровського метрополітену» став найбільшим проектом ЄБРР в Україні в минулому році. Окрім того, очікується, що Європейський інвестиційний банк виділить для реалізації даного проекту співфінансування на таку ж суму. Загалом, згідно з техніко-економічним обґрунтуванням, вартість проекту добудови трьох нових станцій метрополітену становить 367 млн євро.

Як повідомляла «Україна Комунальна», на сьогодні, «Дніпропетровський метрополітен» складається з електродепо та 6 станцій – «Комунарівська», «Проспект Свободи», «Заводська», «Металургів», «Метробудівників» та «Вокзальна», які складають єдину лінію метро. Залучені кошти планується спрямувати на продовження цієї лінії метро на 4 км з будівництвом трьох нових станцій. Після завершення проекту обсяг перевезень на метрополітені повинен вирости удвічі – більш ніж до 20 млн пасажирів до 2026 року.

Загалом будівництво метрополітену в Дніпропетровську триває понад 30 років, з яких більше п’ятнадцяти років – з 1995 по 2010 рік – жодних системних робіт на об’єкті не проводилося.

 
Коментарі (0)