ГоловнаПослугиЕнергозбереженняКиїв збільшив показники здачі житла в експлуатацію

Київ збільшив показники здачі житла в експлуатацію

За перше півріччя 2015 року у столиці прийняли в експлуатацію на 15% більше квадратних метрів житла, аніж за відповідний період минулого року.

У січні–червні 2015 року за рахунок будівництва нових житлових будинків і розширення існуючого житлового фонду в Києві прийнято в експлуатацію 450,1 тис. кв. м загальної площі житла, що на 15% більше, ніж було прийнято у січні–червні 2014 року. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Головного управління статистики у Києві.

Серед загальної площі житла в експлуатацію прийнято: одноквартирних будинків – 32 тис. кв. м; будинків з двома та більше квартирами – 416 тис. кв. м; гуртожитків – 2 тис. кв. м.
Найбільше житла в експлуатацію прийнято у Голосіївському районі міста – 94,6 тис. кв. м; найменше у Деснянському – 0, 489 тис. кв. м.
 
Примітно, за рахунок коштів державного бюджету в січні–червні 2015 року прийнято в експлуатацію 2,1 тис. кв. м (або 0,5% від загального прийняття в цілому по місту) загальної площі житла.
Також у січні–червні 2015 року прийнято в експлуатацію дачні та садові будинки загальною площею 13 тис. кв. м, що складає 73,3% до обсягів січня–червня 2014 року.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», обсяги будівництва в Україні скоротилися. За період з січня по липень 2015 року включно вітчизняні підприємства «набудували» на чверть менше, аніж за аналогічний період часу минулого року.
 
Коментарі (0)