ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЧерез борги знеструмили насосну станцію, що забезпечує водою окупований Луганськ

Через борги знеструмили насосну станцію, що забезпечує водою окупований Луганськ

Луганське енергетичне об’єднання вчора знеструмело Петрівську насосну станцію Попаснянського водоканалу, що забезпечує водою мешканців неконтрольованої території Луганської області, через заборгованість підприємства у більше ніж 162 млн грн
Луганське енергетичне об’єднання вчора знеструмело Петрівську насосну станцію Попаснянського водоканалу, що забезпечує водою мешканців неконтрольованої території Луганської області, через заборгованість підприємства у більше ніж 162 млн грн. Таку інформацію ЛЕО оприлюднило на своїй сторінці у Facebook.
 
“5 грудня в 13:40, Луганське енергетичне об’єднання («ЛЕО») провело знеструмлення Петрівської насосної станції (Петрівський водозабір) Попаснянського водоканалу, що забезпечує водою мешканців неконтрольованої території Луганської області, зокрема, частину півмільйонного міста Луганськ та деякі навколишні населені пункти”, — сказано в заяві.
 
Причиною знеструмлення став борг водоканалу, що станом на 1 грудня склав 162 млн 401 тис. грн. При цьому, зазначили в обєднанні, борг сформований за рахунок боргів “ЛНР”, “бо 90 % води, що добувається водоканалом, постачається на неконтрольовану територію”.
 
У ЛЕО також повідомили, що об’єднання неодноразово зверталося до водоканалу з вимогою сплачувати постачання, бо не може спонсорувати це підприємство та його постачання води до “ЛНР”. Але попри звернення поточне споживання так і не було сплачене сплачується.
 
“При цьому й влада, й керівництво водоканалу пояснюють борги відсутністю розрахунків... При цьому добре відомо, що в „ЛНР“ гроші за водопостачання збираються”, — наголосили в ЛЕО.
 
У листопаді «ЛЕО» уже здійсняло знеструмлення Петрівської насосної станції (Петрівський водозабір) Попаснянського водоканалу, яка забезпечує водою мешканців окупованої територію Луганської області, зокрема, Луганськ з населенням близько півмільйона осіб.

Тоді причиною знеструмлення також став борг водоканалу перед "ЛЕО", який станом на 6 листопада становив майже 157 мільйонів гривень.  

 
Коментарі (0)