ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїЧерез негоду близько 400 населених пунктів залишилися без світла

Через негоду близько 400 населених пунктів залишилися без світла

Через сніг та вітер електропостачання немає майже в 400 населених пунктах в 10 областях України.

Через сильні дощі, мокрого снігу та поривів вітру в Україні вранці в понеділок, 30 жовтня, без електропостачання залишаються 389 населених пунктів.

Про це йдеться у повідомленні Сегоджня.ua з посиланням на прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"Протягом 29 жовтня і в ніч на 30 жовтня в результаті ускладнення погодних умов через спрацювання систем захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 389 населених пунктів", – повідомили у відомстві.

Зокрема, без світла залишилися населені пункти (н.п.) в десяти областях: Львівська – 129 н.п.; Тернопільська – 68 н.п.; Хмельницька – 51 н.п.; Чернівецька – 50 н.п.; Івано-Франківська – 32 н.п.; Вінницька – 21 н.п.; Рівненська – 13 н.п.; Полтавська – 12 н.п.; Київська – 8 н.п.; Закарпатська – 5 н.п.

Нагадаємо, в Карпатах в неділю, 29 жовтня, розбушувалася заметіль. Сила вітру сягала 26 м/сек. Повалені дерева на Яблунецькому перевалі на кордоні Закарпаття та Івано-Франківської області частково перекрили автомобільний рух.

Зокрема, за словами голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля, над відновленням електропостачання працюють аварійні бригади. В результаті дощів рівень води в річках піднявся, однак загрози виходу на заплаву немає.

"Ситуація знаходиться під контролем місцевих органів влади і відповідних служб", – додав Москаль.

При цьому синоптики попереджають про подальше погіршення погоди в Україні. Дощі очікуються у всіх областях України, при чому в західних, місцями Вінницькій, Житомирській, Черкаській, Кіровоградській областях – з мокрим снігом, а на високогір'ї Карпат – заметіль і ожеледь.

 

 
Коментарі (0)