ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїУ Харкові майже повністю відновили водопостачання та каналізацію

У Харкові майже повністю відновили водопостачання та каналізацію

У Харкові зруйновані трансформаторні підстанції і ТЕЦ, енергетики поки не можуть увімкнути все місто

 

У Харкові зруйновані трансформаторні підстанції і ТЕЦ, енергетики поки не можуть увімкнути все місто –Терехов

За день у Харкові подачу електрики відновили 5 відсоткам споживачів

Станом на 24 березня в Харкові після російських обстрілів подання електроенергії відновили для приблизно 40 відсотків споживачів, повідомив в ефірі національного телемарафону, який транслює зокрема "Суспільне", мер міста Ігор Терехов.

Він зазначив, що опалення подають для 60 відсотків населення, а водопостачання і каналізацію вже "практично відновили" усім.

"Енергетики не можуть забезпечити стабільним електропостачанням усе місто. Дуже серйозні руйнації – зруйновані трансформаторні підстанції та ТЕЦ. Але будемо працювати разом з урядом, щоб якнайшвидше забезпечити електроенергією все місто", – заявив Терехов.

За його словами, точну дату відновлення роботи всіх комунікацій Харкова назвати не можна.

Також мер назвав приблизну кількість населення міста станом на березень (1,3 млн) і відповів на запитання щодо можливої евакуації містян.

"Кожен сам для себе вирішує, залишатися в Харкові чи виїжджати. Але питання щодо евакуації з міста не стоїть. Працюють магазини, працюють заправки, працюють аптеки, декілька фітнес-залів", – підкреслив Терехов.

Пізніше він повідомив у Telegram, що "ситуація в місті все ще важка" і служби продовжують усувати наслідки обстрілу 22 березня.

"Скільки б ворог не чинив спроб зламати нас, кожна з них обернеться в моменти нашої найбільшої сили та згуртованості. Так, як і зараз. Це проявляється у всьому: у людях Харкова, у їхній любові до міста й відношенні один до одного. У тому, що Харків, починаючи з 24 лютого 2022 року, ні на день не припинив жити й працювати. У щоденних зусиллях, вчинках і справах всіх харківʼян. І саме тому й сьогодні, попри війну та блекаут, алеями міських парків йдуть молоді матусі з візочками, а кавʼярні запрошують на свіжу випічку. Ніхто і ніщо не здатні нас зупинити. Бо ми – разом. І най так буде завжди", – написав мер.

 

 

 
Коментарі (0)