ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЧеркаси можуть отримати 10-15 млн грн на енергозбереження

Черкаси можуть отримати 10-15 млн грн на енергозбереження

Як пояснив Сергій Одарич, це будуть будинки, де мешканці утворили ОСББ. Головна умова — мешканці також долучатимуться до реалізації цього проекту своїм співфінансуванням.

Черкаси перемогли у конкурсі з питань енергозбереження, яке проводило Агентство національних проектів. Цього тижня планується завершити усі юридичні формальності. Місто може отримати 10-15 млн грн на впровадження енергозберігаючих заходів у житлових будинках. Про це повідомив міський голова Сергій Одарич.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Черкаської міськради.

Кошти спрямують на повну реновацію будинків: заміну вікон, утеплення і ремонт покрівель, встановлення ІТП. Як пояснив Сергій Одарич, це будуть будинки, де мешканці утворили ОСББ. Головна умова — мешканці також долучатимуться до реалізації цього проекту своїм співфінансуванням.

«Скільки це буде — поки що невідомо. Але ми розраховуємо, що мешканці долучатимуться на рівні 5-10% співфінансування. Потреба на реновацію одного будинку складає 3-4 млн. грн. Тому коштів має вистачити на кілька будівель», — розповів Сергій Одарич

Одним із пріоритетів є реновація ОСББ «Хрещатик, 200», розташованого за однойменною адресою. На переконання міського голови, у підсумку можна буде отримати красивий будинок з відремонтованим фасадом, утепленою покрівлею і встановленим індивідуальним тепловим пунктом.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)