ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЧеркаси «погрузли» у каналізаційних проблемах

Черкаси «погрузли» у каналізаційних проблемах

Черкаські водоканалівці б’ють на сполох: головні каналізаційні колектори міста знаходяться у критичному стані. Труби тримаються лише на прогнивших залишках арматури.

Частина колекторів у Черкасах працює в аварійному режимі, оскільки каналізаційні мережі міста будувалися ще у 60-70 роках минулого століття і більшість з них вичерпали свій термін експлуатації. Про це повідомляє прес-служба Черкаської міської ради.

«У цілому знос трубопроводів каналізації становить 68,99%: лише 31,01% каналізаційних труб можуть працювати у стабільному режимі» - підкреслюється у повідомленні.
 
При цьому зазначається, що під загрозою робота головного каналізаційного колектора по вул. Чигиринській.

«За останні кілька років на ньому сталось 3 потужні аварії, ліквідація яких коштувала понад  1 млн грн, з них 317 тис. грн. – спрямовано з міського бюджету. Решта – збитки міського водоканалу» - йдеться у повідомленні.
 
Не менш критичний стан дільниці головного каналізаційного колектора по вул. Гоголя від вул. Чехова до вул. Добровольського.

«Залізобетонні трубопроводи вже відпрацювали свій експлуатаційний термін. На ліквідацію трьох аварій, які трапились протягом останніх кількох років, було спрямовано 1,3 млн грн» - зауважується у повідомленні.
 
Такий розвиток подій впливає на забезпечення нормальної життєдіяльності жителів міста, додають у міськраді – знижується тиск подачі води, можливе тимчасове обмеження водопостачання та водовідведення.  До того ж, нові пошкодження трубопроводів можливі будь-якої миті.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, через пошкодження каналізаційних колекторів у Черкасах навіть траплялися випадки просідання асфальту.

Що коїться на Черкащині, які події та новини Черкас сколихують місто та область, можна дізнатися на сайті http://cherkasy24.info/. Економічні та політичні обзори, гостросюжетна журналістика, новини культури та спорту, є ще багато цікавої та довідкової інформації.

 
Коментарі (0)