ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЧеркаси залишаться без батарейок і люмінесцентних ламп

Черкаси залишаться без батарейок і люмінесцентних ламп

У Черкасах запроваджується нова система збору небезпечних відходів: батарейок, акумуляторів від телефонів і фотоапаратів, люмінесцентних та енергозберігаючих ламп.

Їх збиратимуть безкоштовно у 24 визначених точках у різних мікрорайонах міста. Для цього виставлятимуть спеціальні контейнери.

Про це «У.К» повідомили в прес-службі Черкаської міської ради.

Здійснюватиме збір та утилізацію небезпечних відходів фірма «Олестас», яка має відповідну ліцензію.
 
«Викидання батарейок, ламп на сміттєзвалища є небезпечним для людей, оскільки шкідливі речовини можуть потрапити в ґрунт, воду чи повітря, – зазначає начальник відділу екології Володимир Гусаченко. – Такі відходи необхідно утилізувати. У всіх розвинених країнах окремий збір таких відходів та їх утилізація уже давно стали нормою. Ми обрали систему зручну для жителів, адже місце збору буде у кожному мікрорайоні, працюватимуть із ранку і до вечора, прийматимуть і в суботу».

Перший виїзд відбудеться наприкінці вересня. Збір проводитиметься впродовж двох місяців за графіком із 7-ї ранку до 19.00. Перерва – із 12 до 16.00. У суботу прийматимуть із 10 години ранку до 18.00.

Як зазначає Володимир Гусаченко, збиратимуть небезпечні відходи кожні півроку. Тож впродовж цього періоду необхідно вдома збирати використані батарейки, енергозберігаючі та люмінесцентні лампи в коробках, щоб ці вироби не пошкодились і не побились.

Графік збирання небезпечних відходів

 
Коментарі (0)