ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЧеркаські будинки очікує економія тепла

Черкаські будинки очікує економія тепла

У Черкасах розпочали встановлення перших індивідуальних теплових пунктів за кошти кредиту ЄБРР

Перший ІТП монтують в підвалі будинку по бульвару Шевченка, 335. Донедавна у даному будинку були проблеми з потужностю системи яка подавала теплоносій у квартири мешканців.

За словами начальника теплових мереж Придніпровського району міста Віктора Гавриленко, завдяки ІТП мешканці будинку отримуватимуть якісніші послуги з теплопостачання та гарячого водопостачання.

«Індивідуальний тепловий пункт обладнаний лічильником тепла, циркуляційними насосами, автоматичним регулятором. Часто можна бачити, коли надворі взимку плюсова температура, а в квартирі жарко, люди вимушені відчиняти вікна, балкони. Завдяки ІТП подача тепла в будинку регулюватиметься», - розповів Віктор Гавриленко.

Відповідні роботи проводяться за кошти кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку. Два роки тому КП «Черкаситеплокомуненерго» та ЄБРР уклали угоду про фінансування модернізації системи теплопостачання міста.  В рамках проекту планується встановити 109 ІТП у 103 будинках – в окремих будинках по два індивідуальні теплові пункти.

Черкаси тепловий пункт

ІТП встановлять у будинках, які розташовані у Південно-західному районі, центрі міста та в районі вулиці Сєдова-Різдвяна.

Слід зазначити, що у шести черкаських школах де встановлені ІТП, спостерається економія 30% тепла.

За словами заступника директора КП «Інститут розвитку міста» Євгенія Буканя окрім встановлення ІТП, необхідно утеплювати фасади, що дозволяє суттєво збільшити економію.

«Наприклад, у будинку ОСББ по вулиці Сумгаїтська, 19/1 мешканці встановили індивідуальний тепловий пункт і провели утеплення фасаду. За останній сезон вони заощадили близько 50% коштів. Якщо до цього вони сплачували за опалення 7 гривень за 1 метр квадратний площі, то нині 3 гривні і 10 копійок» - розповів Євгеній Букань.

 
Коментарі (0)