ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЧеркаські будинки переходять на індивідуальні теплові пункти

Черкаські будинки переходять на індивідуальні теплові пункти

Сім індивідуальних теплових пунктів зі 107 запланованих встановлені у житлових будинках Черкас. З жителями будинків, де встановлені ІТП плануються зустрічі тепловиків та енергоменеджерів

Під час цих зустрічей представники КП «Черкаситеплокомуненерго» та КП «Інститут розвитку міста» розкажуть жителям про принципи роботи індивідуального пункту.

«Відтепер мешканці цих будинків самостійно визначатимуть, скільки тепла споживатиме їхня будівля, хочуть вони мати в квартирі + 25 чи +18 градусів. Завдяки цьому відбуватиметься регулювання подачі тепла», – розповів міський голова Сергій Одарич.

Також у будинках з ІТП запровадять щомісячні звіти по використанню тепла, аби жителі бачили, скільки споживають енергії і наскільки вдалось заощадити.

Нагадаємо, що цього року за кошти кредиту ЄБРР у 103 будинках міста встановлять 107 індивідуальних теплових пунктів. За розрахунками фахівців, завдяки ІТП можна заощадити 20-30% тепла. Приміром, у черкаській мерії кілька років тому встановили індивідуальний тепловий пункт, що дозволяє заощаджувати понад 100 тис. грн за рік.

Вже кілька років індивідуальні теплові пункти міська влада встановлює в школах і садках міста. Як приклад, за минулий опалювальний сезон перша міська гімназія спожила майже на 40% тепла менше.

 
Коментарі (0)