ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїЧеркаські будівельники наживаються на ремонті будинків

Черкаські будівельники наживаються на ремонті будинків

Одна з будівельних компаній Черкаської області вела протиправну діяльність, чим нанесла державі шкоди у грошовому виразі на понад 300 тис. грн.

На Черкащині будівельна компанія через протиправну діяльність незаконно заволоділа бюджетними коштами у сумі майже 340 тис. грн. Про це  «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Черкаської ОДА.

Встановлено, що у 2012 році одним з медичних закладів міста було укладено угоду з приватним підприємством щодо проведення капітального ремонту будівлі. При цьому державна експертиза проектно-кошторисної документації не була проведена, будівельні роботи виконано частково, закупівлю матеріалів здійснено за значно завищеними цінами та оформлено фіктивні акти приймання виконаних робіт.

На основі цих фінансово-господарських документів кошти в сумі майже 1 млн грн державного бюджету були перераховані на рахунок виконавця, в той час коли реальна  вартість робіт становила близько 650 тис. грн.

У подальшому незаконно перераховані на рахунок приватного підприємства 340 тис. грн були використані службовими особами компанії на власні потреби.

У вересні ц.р. слідчими Управління СБУ в Черкаській області розпочато кримінальне провадження за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

 
Коментарі (0)