ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЗабудовникам посилили відповідальність за порушення

Забудовникам посилили відповідальність за порушення

Уряд посилив відповідальність за порушення у будівництві. В ході останнього засідання уряду було затверджено відповідний проект постанови.

Кабінет міністрів у ході засідання 2 жовтня затвердив проект постанови «Про внесення змін до Порядку накладення штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності».

Про це повідомляє «Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ».

Зокрема, документ посилює механізм стягнення штрафів з порушників будівельних норм, правил та інших нормативних документів у будівництві. Відтепер при виявленні порушень інспектори Державної архітектурно-будівельної інспекції можуть відразу ж накладати штраф на недбайливого забудовника.

Нагадаємо,  раніше у разі виявлення порушень Держархбудінспекція спочатку вручала припис про усунення порушень. А штраф накладався лише у випадку, якщо порушення так і не було усунено.

Наразі покарання за порушення у будівництві відбудеться відразу ж, і навіть тоді, коли забудовник не буде ухилятися від будівельних, санітарних, екологічних та інших норм, а просто не повідомить інспекторів про свої дії.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Київ є рекордсменом з реєстрації будівельних компаній і фізичних осіб-підприємців, які займаються будівельним бізнесом. За інформацією Державної реєстраційної служби, з початку поточного року таких у Києві зареєстровано 507. З них 487 - юридичні особи та 20 - фізичні особи-підприємці.

 
Коментарі (0)