ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЧеркаські насосні станції отримали подарунки від Світового банку

Черкаські насосні станції отримали подарунки від Світового банку

На двох головних та семи районних каналізаційних насосних станціях у Черкасах завершено встановлення нового насосного обладнання за кошти Світового банку.

Було здійснено: заміну 22 насосних агрегатів, запірної арматури, встановлено прилади частотного регулювання, з автоматизованою системою управління, а також прилади обліку стічних вод.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Черкаської міської ради, посилаючись на КП «Черкасиводоканал».

Нове обладнання підібране з урахуванням всіх новітніх тенденцій щодо енергоефективності. Зокрема завдяки встановленню нових насосних агрегатів потужністю 250 кВт на головних насосних станціях замість застарілих потужністю 500-800 кВт та сучасним автоматизованим системам управління, які дозволяють плавно регулювати режим роботи насосних агрегатів у залежності від кількості стоків, які надходять, Водоканал отримав можливість зменшити енерговитрати в середньому на 30 % і покращити гідравлічний режим системи водовідведення.

Крім економії електроенергії, реалізація проекту дозволить зменшити експлуатаційні витрати, пов'язані з ремонтом, обслуговуванням насосного обладнання та ліквідацією аварій, а також поліпшити екологічну та санітарно-епідемічну ситуацію в місті.

 
Коментарі (0)