ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЧеркаській воді додали присмаку хлорки

Черкаській воді додали присмаку хлорки

На думку багатьох фахівців, саме хлорування є нині одним з найефективніших способів знезараження води.

Вода - середовище існування для багатьох видів бактерій. Саме тому, вона потребує постійної дезинфекції. Одна зі стадій очищення води для питного водопостачання - її знезараження.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Черкаської міськради.

На думку багатьох фахівців, саме хлорування є нині одним з найефективніших способів знезараження води. Річ у тому, що хлор має залишкову дію і нейтралізує шкідливу мікрофлору навіть у закритій водопровідній мережі. Всі інші методи діють локально, тобто тільки в тих місцях, де стоять станції очищення, тому не страхують від можливого повторного забруднення.    

За останні роки вода в Дніпрі суттєво погіршилася. Тож її очистка до якісної питної була і залишається пріоритетним напрямом роботи «Черкасиводоканалу». В цілому питна вода, котру споживають черкасці, відповідає всім вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієничні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».  

Контроль залишкового вмісту хлору має велике значення в процесах дезинфекції води. Для цього на Дніпровській водоочисній станції встановили аналізатор хлору Hach CL 17. Аналогічний прилад вже пройшов успішні випробування на насосній станції III підйому водного підприємства. 

Даний пристрій має мікропроцесорне управлінням та розроблений для безперервного моніторингу хлору у воді. Автоматичний промисловий аналізатор забезпечує постійний контроль вмісту загального або вільного (залишкового) хлору з інтервалом 2,5 хвилини. До цього аналіз проводився працівниками лабораторії щогодини, - говорить головний технолог Водоканалу Олександр Гончаренко. 

Концентрація хлору вимірюється фотометрично і відображається на передній панелі приладу на 3-х сегментах дисплея. Вікно в дверцятах приладу дозволяє оператору стежити за рівнем реактивів, не відкриваючи корпусу приладу. 

Водоканал посилено контролює якість води, яка подається в міську водопровідну мережу та постійно працює в напрямку впровадження найсучасніших технологій.

 
Коментарі (0)