ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГВандали розбирають на металобрухт водогін Миколаєва

Вандали розбирають на металобрухт водогін Миколаєва

Cьогодні вранці, 7 лютого, в районі залізничної станції Котляреве Жовтневого району вандали при спробі розкрадання металу розбили траверзу і корпус засувки на водогоні

МКП «Миколаївводоканал», а з ним – і жителі обласного центру б'ють на сполох: вкотре зловмисниками пошкоджена єдина водна артерія півдня країни — центральний водогін «Дніпро — Миколаїв».

Як повідомили у прес-службі підприємства, сьогодні вранці, 7 лютого, в районі залізничної станції Котляреве Жовтневого району вандали при спробі розкрадання металу розбили траверзу і корпус засувки на водогоні. На щастя, «допомогли» морози: за помітною ожеледдю на магістралі вдалося вчасно встановити обсяги пошкодження і якісно локалізувати серйозну аварію.

Подібні ситуації трапляються на центральному водогоні цього року не вперше. 5 січня співробітники комунального підприємства зафіксували розриття магістралі в районі міських очисних споруд водопроводу. За виявленими ознаками встановлено, що в роботі вандали використовували не тільки екскаватори, але і газозварювальне обладнання, яким, очевидно, намагалися порізати сталеву трубу. На щастя, злодії схаменулися вчасно.

Додамо, що факти крадіжок обладнання МКП «Миколаївводоканал» останнім часом трапляються регулярно. Тільки за результатами 2011 року підприємство недорахувалося 161-єї залізобетонної плити розміром 3,5х1,5 м з магістральної дороги, що йде вздовж дніпровського водогону, 376-ти кришок водопровідних і каналізаційних люків, а також півкілометра 500-метрової сталевої труби. За всіма викладеними фактами подано заяви до відповідних інстанцій. Загальна уточнена сума збитків, завдана МКП «Миколаївводоканал» тільки за результатами 2011 року, вже досягла гігантської позначки: один мільйон гривень.

Тим часом підприємство веде боротьбу і в інших сферах. Зокрема, в 2011 році  створено відділ з контролю за водокористуванням, яким уже зафіксовано близько двох тисяч порушень в частині неправомірного підключення до водопровідно-каналізаційних мереж, а його спеціалістами викрито немало нелегальних користувачів. В цій частині комунальникам уже відшкодовано понад 230 тис грн.

МКП «Миколаївводоканал» звертається до правоохоронних органів та громадськості захистити комунальне підприємство від зазіхань зловмисників.

 
Коментарі (0)