ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЧернігівські комунальники «зіграли» на різниці в тарифах

Чернігівські комунальники «зіграли» на різниці в тарифах

Через завищення обсягу заборгованості із різниці в тарифах трьом комунальним підприємствам Чернігівської області заледь не виділили 580 тис. грн державної субвенції.

Протягом І кварталу 2014 року на трьох комунальних підприємствах Чернігівщини, - ТОВ «НіжинТеплоМережі», ПАТ «Облтеплокомуненерго» та КП «Чернігівводоканал», - було проведено ревізію щодо використання коштів субвенції, виділеної з державного бюджету для компенсації різниці в тарифах на послуги, які надавалися ними населенню. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Держфінінспекції.

Зокрема, у повідомленні зазначається, що під час контрольних заходів було виявлено завищення обсягу заборгованості із різниці в тарифах, пред'явленої до відшкодування з державного бюджету, на загальну суму 580 тис. грн.

«Посадові особи згаданих підприємств під час визначення суми, пред'явленої до відшкодування, неправомірно зараховували витрати із оформлення кредитів, аудиторських послуг, одноразових заохочувальних виплат тощо» - уточнюють у відомстві.

А також додають, що на момент проведення ревізій підприємства незаконно отримали субвенції на суму 284 тис. грн, які на вимогу фінінспекторів були повернуті до державного бюджету. Зайвому виділенню підприємствам решти 296 тис. грн вдалося запобігти.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, подібне порушення було виявлене і на одному з комунальних підприємств Дніпропетровщини.

 
Коментарі (0)