ГоловнаНовини ЖКГАналітика Чи матимуть можливість отримувати пенсію в Україні заробітчани?

Чи матимуть можливість отримувати пенсію в Україні заробітчани?

Українці, які зараз працють за кордоном, мають можливість відраховувати внески до Пенсійного фонду на добровільній основі. Тоді вони матимуть право на повноцінну пенсію
Українці, які зараз працють за кордоном, мають можливість відраховувати внески до Пенсійного фонду на добровільній основі. Тоді вони матимуть право на повноцінну пенсію, повідомляє прес-служба Кабміну. 
 
Урядова реформа намагається відновити принцип справедливості у пенсійній системі, який полягає в тому, що той, хто більше працює, більше сплачує внесків у Пенсійний фонд, той має отримувати  і більшу пенсію. Система не може стабільно працювати, коли пенсії отримуватимуть і ті, хто сплачує внески до Пенсійного фонду, і ті, хто їх не платить.
 
Для тих, кому на момент виходу на пенсію бракуватиме необхідного страхового стажу, зокрема і для тих, хто багато років пропрацював за кордоном, передбачена можливість «докупити»  до двох років страхового стажу, внісши до Пенсійного фонду відповідні внески. За відсутності необхідної кількості страхового стажу буде призначена соціальна пенсія.
 

За декілька років уряд також розпочне створення накопичувальної пенсійної системи і ті, хто працює за кордоном, зможуть і в такий спосіб подбати про свою майбутню пенсію. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
01 Вересня 2017 p. 13:08
Є спостереження, що при досить помірному посадовому окладі керівні працівники держустанов регулярно, щомісяця отримують премії, що у декілька разів (!) перевищують їх посадовий оклад. Тому є пропозиція для Мінсоцполітики, щоб при розрахунку пенсій таким керівним працівникам їхні регулярні премії не бралися до уваги. Крім того, треба переглянути вже призначені пенсії бувшим керівним працівникам , і перерахувати їх без регулярних премій. Це дасть суттєву економію держбюджету і зменшить соціальну напругу у державі.