ГоловнаВибір редакціїТеплоенергетикаЧиновники готують опалювальні «санчата»

Чиновники готують опалювальні «санчата»

Підвищення енергоефективності роботи буде одним з основних завдань при підготовці до наступного опалювального сезону. Про це йдеться в розпорядженні № 508-р Кабінету Міністрів

Підвищення енергоефективності роботи буде одним з основних завдань при підготовці до наступного опалювального сезону. Про це йдеться в розпорядженні № 508-р Кабінету Міністрів від 25 липня 2012 року «Про підготовку підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2012/13 року».

Як зазначається у повідомленні прес-служби уряду, документ визначає утворення міжвідомчої робочої групи з питань підготовки до забезпечення сталого проходження майбутнього опалювального сезону. Одним з головних її завдань визначено зменшення обсягу втрат енергоресурсів у мережах, а також проведення теплової санації житлових будинків та соціальних об’єктів.

Президент Міжгалузевої Асоціації «Укртеплокомуненерго» Арсентій Блащук повідомив з цього приводу «У.К.», що поки до участі в робочій групі Мінрегіон асоціацію не запрошував. «Це швидше за все пов'язано з тим, що розпорядження уряду було ухвалено недавно, тому саму робочу групу ще створити не встигли, - зазначив експерт. - Втім, у нас укладено договір про співпрацю з профільним міністерством, і ми беремо участь в обговоренні з ключових питань для нашого сегменту галузі».

Читайте також: Тепло на особливих умовах

Пан Блащук також роз'яснив «У.К.», що в літній період всі теплопостачальні підприємства готуються до опалювального сезону: «Минають планові ремонти на підприємствах, ремонти мереж, які перевіряються для того, щоб взимку максимально виключити можливість поривів і аварійних ситуацій. Однак провести масштабну реконструкцію мереж підприємства галузі, як і раніше не можуть через свою збитковість. Скоріше, це «латання дірок».

Окрім зазначених заходів, Міністерству енергетики та вугільної промисловості поставлено задачу до 1 листопада 2012 року створити на теплових електростанціях енергогенеруючих компаній запаси вугілля відповідного якісного та марочного складу в обсязі 4 млн тонн.

На думку пана Блащука, учасників ринку такі обсяги не дивують. «Навряд чи це пов'язано з ідеями уряду про переведення теплопостачальних підприємств на водовугільну технологію. Резерв вугілля планують щороку для великих ТЕЦ, які обслуговують промислові підприємства. В основному всі вони знаходяться в Донецькій і Луганській областях», - зазначив Арсентій Блащук.

 

Підготували Марія Цатурян, Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)