ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЧотири райони Львівщини утеплять за 46 мільйонів

Чотири райони Львівщини утеплять за 46 мільйонів

Програма стосується Старосамбірського, Турківського, Сокальського районів та м. Червонограда

На енергозбереження об'єктів 4-ох районів Львівщини Кіотським протоколом передбачено 46 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Програма стосується Старосамбірського, Турківського, Сокальського районів та м. Червонограда. Про це йшлося під час зустрічі Голови Львівської обласної державної адміністрації Михайла Костюка з делегацією представників японської організації з розробки новітніх енергетичних та промислових технологій (НЕДО) та головою Державного агентства екологічних інвестицій Владиславом Якубовським.

Під час зустрічі сторони обговорили стан реалізації проектів за схемою зелених інвестицій, які здійснюються за кошти, отримані від продажу одиниць (частин) установленої кількості японським контрагентам у межах Кіотського протоколу.

Варто зазначити, що з 489 об’єктів Кіотського протоколу в Україні, 11 фінансуються на Львівщині. Яскравим прикладом цієї роботи є Хирівська школа-інтернат, в якій навчається 360 учнів. На одну із найбільших шкіл району, згідно з Кіотським протоколом, було виділено 6,5 млн грн. За ці кошти поміняли вікна та утеплили фасад навчального закладу.

Довідка:

Кіотський протокол — міжнародна угода про обмеження викидів в атмосферу парникових газів, головною метою якої є стабілізація рівня концентрації парникових газів в атмосфері на рівні, який не допускав би небезпечного антропогенного впливу на кліматичну систему планети.

Станом на 1 вересня 2012 року Держекоінвестагентство розглянуло та схвалило 1942 проекти цільових екологічних (зелених) інвестицій у 25 регіонах України. У майбутньому на здійснення робіт з теплосанації чекає ще близько 1500 об’єктів соціальної інфраструктури України, які вже подали свої заявки до Державного агентства екологічних інвестицій України.

 
Коментарі (0)