ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУ Shell визначилися зі стартом видобутку сланцевого газу

У Shell визначилися зі стартом видобутку сланцевого газу

Англо-голландський нафтогазовий концерн Royal Dutch Shell почне видобувати сланцевий газ в Україні тільки після «екологічного аудиту».

Проект видобутку сланцевого газу компанією Shell в Україні розпочнеться тільки після мінімізації екологічних ризиків. Про це заявив Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, - інформує радіо «Свобода».

Міністр підкреслив, що спочатку буде проведено «екологічний аудит».

«І коли ми зіставимо всі факти і зрозуміємо, що екологічні ризики зведені до мінімуму, практично вони дорівнюють нулю, то тільки тоді буде закладена перша свердловина», - додав Олег Проскуряков.

Міністр повідомив, що планується розробка законодавчого акту, який передбачатиме стандарти видобутку сланцевого газу. За словами Олега Проскурякова, введення відповідних стандартів на державному рівні не повинно вплинути на умови вже підписаної угоди з Shell.

Нагадаємо, як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, фракція «Батьківщина» переглянула свою позицію і вирішила відкликати, поданий раніше до Верховної Ради проект закону про тимчасову заборону видобутку сланцевого газу.

«Цей законопроект відкликаний нами тому, що ми вважаємо, що Україна повинна бути енергетично незалежною і енергетично безпечною», - пояснили у фракції.

При цьому зазначили, що екологічна складова видобутку сланцевого газу є предметом окремого правового регулювання.

 
Коментарі (0)