ГоловнаГоловнеУтилізація ТПВУкраїна накопичує сміття

Україна накопичує сміття

Україна щороку засмічується. Кількість побутових відходів на рік сягає понад 10 млн тонн. Поряд з тим, більшість зі сміттєзвалищ не паспортизовані, перевантажені чи не відповідають нормам безпеки.

В Україні щороку утворюється близько 13 млн тонн побутових відходів. Із 6,7 тисяч сміттєзвалищ та полігонів паспорти мають близько 4 тисяч, 334 полігони перевантажені, 878 – не відповідають нормам безпеки, - повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Лише на 11 полігонах побутових відходів (Дніпропетровськ, Луганськ, Чернівці, Бориспіль Київська область, Львів, Червоноград Львівська область, Запоріжжя, Кременчук та Дергачі Полтавської області, Севастополь, Хмельницький, с. Стадниця Вінницького району) працюють сміттєсортувальні лінії, є система збирання та знезараження фільтрату, системи вилучення та утилізації біогазу.

«Приклади утилізації побутових відходів можна полічити на пальцях -  це сміттєспалювальний завод в Києві, сміттєспалювальна установка в Люботині Харківської області та дві пересувні сміттєспалювальні установки в Харкові. Але, на жаль, опалюється лише повітря. Думаю, давно пора керівникам на місцях братися до роботи і вирішувати ефективно питання утилізації сміття. Тим більше, є з кого брати приклад», - наголосив очільник Мінрегіону Геннадій Темник.

Також Геннадій Темник зазначив, що на сьогодні досить важливим є забезпечення повного збирання і своєчасного знешкодження та видалення відходів, комплексного використання матеріально-сировинних ресурсів, створення умов для реалізації роздільного збирання побутових відходів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні станом на 1 липня у 503 населених пунктах впроваджено роздільне збирання побутових відходів.

 
Коментарі (0)