ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЦіни на вугілля можуть значно підскочити

Ціни на вугілля можуть значно підскочити

Вугілля у 2015 році може подорожчати, адже Держбюджет на 2015 рік не містить субсидій на компенсацію різниці між собівартістю та ринковою ціною вугілля.

Державний бюджет України на 2015 рік не містить субсидій на компенсацію різниці між собівартістю та ринковою ціною вугілля. Про це під час прес-конференції в середу повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «Інтерфакс».

«На 2015 рік не закладено субсидії на компенсацію різниці в собівартості. Іншого рішення, ніж підвищувати вартість вугілля, немає», - сказав він.
 
«Значить, директорам шахт доведеться вийти на ринок і конкурувати за платоспроможного покупця», - додав Міністр.
 
Він уточнив, що вже провів із ними першу нараду на цю тему. Пан Демчишин також повідомив, що протягом двох місяців планує підготувати плани приватизації, консервації та ліквідації у вугільній галузі, оскільки середня собівартість видобутку вугілля на держшахтах значно, в деяких випадках у рази, вища, ніж на приватних.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Міністру енергетики загрожує звільнення. Кадрові зміни можуть відбутися, якщо Міністр не «візьме в руки» своє відомство та галузь.
 
Коментарі (0)