ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЦіну на газ для України може знизити віртуальний реверс

Ціну на газ для України може знизити віртуальний реверс

«Нафтогаз» бореться за віртуальний реверс газу з ЄС, адже це може знизити вартість «блакитного» палива для України. Окрім того, таким чином, в Компанії сподіваються збільшити потужності щодо імпорту газу з Європи без будівництва додаткових газопроводів.
У НАК «Нафтогаз України» заявляють, що віртуальний реверс природного газу з Європи може знизити ціну на паливо для України. Про це заявив голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв в інтерв’ю одному з українських видань, передає прес-служба відомства.
 
Окрім того, за його словами, це дасть можливість збільшення потужності щодо імпорту «блакитного» палива з ЄС без будівництва нових газопроводів.
 
«По-перше, це (віртуальний реверс газу – ред.) дасть нам можливість розширити потужності з імпорту газу з Європи без будівництва додаткових газопроводів. Розширити до рівня, який дозволить нам у будь-який момент забезпечити Україну газом. По-друге, це має знизити вартість газу для України. Частина витрат по транспорту газу просто анулюється. Більше того, є ще і третій фактор - ми сподіваємося, що зможемо надавати послуги по зберіганню газу для європейських споживачів», - сказав посадовець.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, НАК «Нафтогаз України» розраховує в 2015 році заробити на наданні «Газпрому» послуги з транзиту російського природного газу до країн Європейського союзу через територію України близько 1,5 мільярда доларів.
 
Коментарі (0)