ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» планує заробити 1,5 мільярда на транзиті газу

«Нафтогаз» планує заробити 1,5 мільярда на транзиті газу

«Нафтогаз» в 2015 році планує отримати за транзит російського газу до Євросоюзу 1,5 млрд дол. Компанія також продовжує виплачувати «Газпрому» кошти, надані у вигляді авансу за послуги транзиту.

НАК «Нафтогаз України» розраховує в 2015 році заробити на наданні «Газпрому» послуги з транзиту російського природного газу до країн Європейського союзу через територію України близько 1,5 мільярда доларів. Про це в інтерв'ю «УНІАН» повідомив глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

«Цього року ми плануємо отримати з вирахуванням погашення авансу, який було взято раніше, близько 1,5 млрд дол. у вигляді доходу», - сказав Коболєв.
 
Голова «Нафтогазу» зазначив, що компанія також продовжує виплачувати «Газпрому» кошти, надані російською компанією у вигляді авансу за послуги транзиту.
 
«Ще близько 250 млн доларів - це відпрацювання в рахунок авансу, отриманого до 2014 року», - додав Коболєв.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у «Газпромі» заявляють, що у цьому році Україна заборгувала більше чверть мільярда доларів за поставки газу на Донбас. Окрім того, Москва наголошує, що від цього і залежатиме подальша співпраця «Газпрому» та «Нафтогазу».
 
Коментарі (1)
Дідусь Куценко
14 Листопада 2015 p. 21:12
Транзит російського газу повинен оплачуватися імпортерами безпосередньо Україні. Для цього всі повинні купувати газ по єдиній ціні на східному кордоні України з Росією. Успадкований від СРСР порядок експорту російського газу через НЕРОСІЙСЬКИЙ кордон України з ЄС зберігають злодії, які "пасуться на трубі", на захмарній ціні газу тільки для України, на мізерній оплаті Росією транзиту та на зовсім безоплатному міжсезонному збереженню газу.