ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГЦіну на газ для населення вважають заниженою втричі

Ціну на газ для населення вважають заниженою втричі

Ціна на газ для населення втричі нижча від реальної. В «Укргазвидобуванні» зазначили, що зниження вартості «блакитного» палива залежить від температурних режимів та формується фактично відповідно до рівня імпортного паритету.
«Укргазвидобування» отримує від НАК «Нафтогаз України» ціну за газ для населення втричі меншу, ніж це необхідно. Про це заявив голова «Укргазвидобування» Олег Прохоренко, передають «Dengiua».
 
Чиновник також наголосив, що заява очільника «Нафтогазу» Андрія Коболєва щодо зниження тарифів на природний газ для населення була подана неправильно.
 
«Ця інформація трошки неправильно подана. Я був на комітеті, де Коболєв про це говорив. Інформація від Коболєва звучала так:  «Економічно доцільний перегляд ціни газу для населення можливий, якщо ціна імпортного газу буде нижче 209 доларів за 1 тис куб м. При цьому вона повинна бути нижче не по одному спотовому контракту», - сказав він.
 
За його словами, це повинна бути середня вартість по всіх контрактах протягом певного періоду. Посадовець переконаний, що лише в такому випадку можливе зниження цін на «блакитне» паливо.
 
В той же час, пан Прохоренко відмітив, що зниження цін буде залежати і від температурних режимів.
 
«Якщо в Європі буде тепла зима, газ в Європі подешевшає. Так сталося минулої зими. Це зіграє нам на руку – виникне можливість перегляду цін на газ і тарифів для населення», - підкреслив він.
 
 
Серед іншого, очільник «Укргазвидобування» наголосив, що ринкова ціна на газ сьогодні формується фактично відповідно до рівня імпортного паритету.
 
«Для нас важливо інше. Насправді у нас ціна не ринкова. Ціна, яку ми отримуємо від «Нафтогазу» на газ для населення в три рази нижче, ніж повинна бути», – підсумував пан Прохоренко.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, зниження рентних ставок не має відношення до ціни на газ. Якщо ставка буде знижена, можна буде вийти на нормальні ринкові відносини, де компанії видобуватимуть газ за комерційними цінами. Відтак, це дозволить розвивати видобуток «блакитного» палива.
 
Коментарі (3)
Дідусь Куценко3
30 Листопада 2015 p. 09:10
Чергова совкова брехня. Вартість товарів визначається тільки оплатою праці. Природна сировина нічого не коштує доти, поки не відбудеться оплата праці. Ринкова ціна газу має складатися з оплати вартості використаних результатів попередньої праці разом із вартістю, доданою останньою працею. Комунальна власність і комунальні тарифи видумані комуняками для обкрадання свого народу без ніякої залежності від оплати праці. Реальна ціна газу може бути тільки тоді, коли комунальні монополісти будуть ліквідовані як злодійські угруповання.
SERGEY3
30 Листопада 2015 p. 09:33
Я тоже против красных , но где взаимосвязь между ликвидацией коммунальных монополистов и реальной ценой на природный газ ?
Коля Пухов1
30 Листопада 2015 p. 21:18
ТОВ "Київгаз" ДП "Київгазенерджи" тепер не зазначають у правій частині рахунку нараховану ними суму. Ця сума зазначається лише у лівій частині рахунку, тобто у тій частині, яка після оплати залишається у споживача. Вважаю, що це робиться навмисно з метою подальших шахраювань та зловживань, оскільки дивлячись на праву частину рахунку не зрозуміло, на якій підставі споживач заплатив ту чи іншу суму.