ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГУкраїнцям не варто розраховувати на зниження тарифів на газ

Українцям не варто розраховувати на зниження тарифів на газ

«Нафтогаз» не може обговорювати з Міжнародним валютним фондом питання тарифів на газ, оскільки це не входить у його повноваження. Переговорами з МВФ займається Міністерство фінансів, а тарифами – НКРЕКП.

Українцям не варто розраховувати на зниження тарифів на газ, так як НАК «Нафтогаз України» не зможе обговорювати з Міжнародним валютним фондом це питання, оскільки воно не входить у його повноваження. Про це заявив заступник директора науково-технічного центру «Психея» Геннадій Рябцев, передає «Обозреватель».

«В Україні багато чиновників займаються не тим, чим вони повинні займатися. Переговорами з МВФ займається Міністерство фінансів, а тарифами займається не «Нафтогаз України», а Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг», - заявив він.

За його словами, зменшення дефіциту «Нафтогазу» — це результат роботи МВФ, але ніяк не «Нафтогазу».

«Ціна газу в структурі тарифу становить дуже малу частку, щоб говорити про те, що зниження ціни на газ вплине на зниження тарифу», — зауважив пан Рябцев.

Читайте також: «Нафтогаз» готовий створювати страховий резерв газу

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, верхній тариф на газ для населення в Україні можуть знизити за умови падіння ціни на імпортне «блакитне» паливо нижче 209 дол за 1 тис. куб. м. Наразі з цього питання «Нафтогаз» веде переговори з Міжнародним валютним фондом.

«Коли у нас ціна імпорту знизиться нижче $209, то в уряду з'явиться можливість, якщо на це буде згода МВФ, (...) ці 7,188 тис. грн за 1 тис. куб. м газу (верхній тариф для населення – ред.) можна буде опускати», - сказав голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Примітно, у «Нафтогазі» також заявили, що тарифи на газ для населення залишаться на теперішньому рівні до кінця зими.

За словами пана Коболєва, перегляд параметрів цін на «блакитне» паливо для населення та теплокомуненерго буде введено урядом з 1 квітня наступного року.

«Треба визнати, що сталася одна позитивна подія з огляду на планування тарифної політики щодо газу в Україні. Йдеться про глобальне падіння цін на сировину у всьому світі, що, не виключено, може вплинути на зміну графіка підвищення цін», - сказав він.

 
Коментарі (2)
Александр1
17 Листопада 2015 p. 11:44
"Нафтогазу" не стоит рассчитывать на оплату украинцами его "сомнительных услуг".
Коля Пухов
17 Листопада 2015 p. 22:04
ТОВ "Київгаз" ДП "Київгазенерджи" та ТОВ "Євро-реконструкція" тепер не зазначають у правій частині рахунку нараховану ними суму. Ця сума зазначається лише у лівій частині рахунку, яка після оплати залишається у споживача. Вважаю, що це робиться навмисно з метою подальших шахраювань та зловживань, оскільки дивлячись на праву частину рахунку не зрозуміло, на якій підставі споживач заплатив ту чи іншу суму.