ГоловнаНовини ЖКГТранспортЦьогоріч новий транспорт до львів'ян не доїде

Цьогоріч новий транспорт до львів'ян не доїде

Львів має намір закупити новий громадський транспорт вітчизняного виробництва. Однак, за словами посадовців, втілюватиме наміри вже у наступному році.

Львів закуповуватиме електробус у наступному році. Такі ж наміри у місцевої влади і щодо купівлі в «Електрона» тролейбусів та автобусів, які підприємство має намір виготовляти. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Ці закупівлі ми будемо проводити вже в наступному році. Бо є тендерні процедури. Електробус на завершальній стадії створення. Ми візьмемо його на випробування. Якщо все буде нормально, будемо купувати» - наголосив мер міста Андрій Садовий.

Також посадовець додав, щоприйнято принципове рішення, що перші екземпляри техніки – це трамвай, електробус, тролейбус, автобус.

«Ми би хотіли, щоб у Львові на наших дорогах їздив наш львівський транспорт. «Електрон» бере на себе важку нішу – абсорбувати все, що краще зроблено у світі, і робити наш львівський взірець, який можна продавати також за кордон» - зауважив мер.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» виготовить та випустить на вулиці Львова новий тролейбус вартістю 1,8 млн грн та електробус, який працюватиме увесь день виключно від акумуляторних батарей. Вартість такого електробуса 3 млн грн.

 
Коментарі (0)