ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЦокольні приміщення приєднаються до житлофонду

Цокольні приміщення приєднаються до житлофонду

Наразі мешканці цокольних приміщень житлових будинків отримали тимчасове врегулювання проблеми з оплати за електроенергію. Втім, держава обіцяє вирішити це питання шляхом переведення цих приміщень в житловий фонд.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики пообіцяла врегулювати питання оплати за електроенергію громадян, які  проживають у цокольних приміщеннях житлових будинків міст Ірпіня і Бучі,  с-ща Ворзеля та інших населених пунктів Київської області. Про це «Україні Комунальній» повідомили  у прес-службі НКРЕ.

Зокрема, заплановано укладання місцевою владою населених пунктів Актів обстежень кожного із нежитлових приміщень цокольних поверхів за для підтвердження фактичного проживання в них громадян. Акти мають бути надані до ПАТ «Київобленерго» для оформлення договорів на користування електроенергією як для населення за відповідними тарифами.

Водночас, у відомстві зазначають, що комплексне вирішення питання проживання громадян у нежитлових приміщеннях, а саме: реєстрації місця проживання; користування пільгами та субсидіями та ін., може бути вирішене лише шляхом переведення цих приміщень в житловий фонд.  Так, це питання належить до компетенції Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Державної архітектурно-будівельної інспекції та інших органів влади.

Наразі, НКРЕ ж за участю місцевих органів влади знайшла тимчасову можливість по врегулюванню проблеми з оплати за електроенергію громадянами, які проживають у нежитлових приміщеннях цокольних поверхів житлових будинків.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше мешканці цокольних квартир з Ірпеня і Бучі прийшли до приймальні Президента із скаргами, оскільки жителям таких квартир доводиться  сплачувати  надмірно високий тариф на електроенергію.

За словами власників таких приміщень, за опалювальний період їм доводиться сплачувати від 1,5 тис. до 3 тис. за електроенергію, оскільки змушені платити за свої помешкання за промисловим тарифом 1,25 грн за кВт. Також у цих квартирах єдиним енергоносієм є енергія, оскільки там немає теплогазопостачання.

 
Коментарі (0)