ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВласники цокольних квартир прийшли до Президента

Власники цокольних квартир прийшли до Президента

Мешканці цокольних квартир під стінами приймальні Президента вимагали справедливих тарифів, мовляв їм за електроенергію доводиться сплачувати у п’ятеро більше ніж населенню.

Мешканці цокольних квартир з Ірпеня і Бучі прийшли до приймальні Президента із скаргами, оскільки жителям таких квартир доводиться  сплачувати  надмірно високий тариф на електроенергію. Про це пише УНН.

Зокрема, активісти прийшли до глави держави із заявою, суть якої полягає у тому, що Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики дискримінує мешканців цокольних квартир, оскільки саме НКРЕ встановила для цих квартир тариф на електрику, котрий у п’ятеро більший за тариф, який сплачує населення.

«В людей беруть за опалювальний період від 1,5 тис. до 3 тис. за електроенергію, таким чином наші люди знімають свої власні квартири з енергетичних компаній. Тому сьогодні люди прийшли до приймальні Президента з однією і тією ж самою заявою, в якій йдеться про те, що НКРЕ, приймаючи постанову №498 у 2012 році, упустили одне поняття «інші електрифіковані споруди» і це створило умови для вирваних людей поза законом, що змушує їх платити за свої помешкання за промисловим тарифом 1,25 грн за кВт. Також у цих квартирах єдиним енергоносієм є енергія, оскільки там немає теплогазопостачання», - зазначив один з активістів.

Окрім цього, за словами активістів, після подання заяви до Президента, вони проведуть мітинг біля НКРЕ.

Тим часом, у прес-службі відомства «Україні Комунальній» повідомили, що сьогодні в НКРЕ, відбулася робоча нарада з представниками громадської організації «Об’єднання власників квартир Ірпеня».

Так, представниками громадської організації були висловлені пропозиції щодо вирішення проблеми застосування тарифів на електричну енергію як для промислових споживачів в приміщеннях цокольних поверхів житлових будинків, що використовуються людьми для проживання.

 
Коментарі (0)