ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняДАБІ не буде контролювати забудовників

ДАБІ не буде контролювати забудовників

Після децентралізації ДАБІ не буде контролювати забудовників. Проте, відомство матиме змогу визначати законність призначення штрафу забудовнику місцевим органом.

Повноваження Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) після децентралізації різко скоротяться. Зокрема, ДАБІ залишиться функція ліцензування будівельних організацій та функція нагляду, заявив голова інспекції Максим Мартинюк, повідомляє прес-служба відомства.

«Ми припинимо контролювати забудовників, але слідкуватимемо за тим, як працюють новостворені відділи архбудконтролю в органах місцевого самоуправління, - наголосив пан Мартинюк.

Окрім цього, за ДАБІ закріплюється право визначення правомірності накладання штрафу місцевим органом влади на забудовника.

«Наприклад, якщо орган місцевого самоуправління наклав штраф на забудовника, а він вважає, що цей штраф неправомірний, то може оскаржити його в суді або у нас. ДАБІ отримає право або підтвердити правомірність накладення штрафу, або скасувати рішення», - резюмував пан Мартинюк.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, голова Верховної Ради України Володимир Гройсман в інтерв’ю «У.К.» наголошував на недоцільності збереження існуючої структури ДАБК та необхідності її ліквідації через наскрізну корупційність. Виходить, бачення уряду перспективи ДАБК змінилось.

 
Коментарі (0)