ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняДанія може стати партнером України по Фонду енергоефективності

Данія може стати партнером України по Фонду енергоефективності

В Мінрегіоні розраховують, що Данія стане новим партнером у співпраці по вдосконаленню роботи Фонду енергоефективності.

В Мінрегіоні розраховують, що Данія стане новим партнером у співпраці по вдосконаленню роботи Фонду енергоефективності.

Наразі Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України співпрацює з Євросоюзом та урядом Німеччини, а також отримує фінансову і технічну допомогу в цьому напрямку.

«Продовжуємо шукати й залучати міжнародних партнерів по Фонду енергоефективності. Окрім Євросоюзу та уряду Німеччини, з якими ми вже співпрацюємо, і які готові надавати фінансову і технічну допомогу в цьому напрямку,  розраховуємо, що таким партнером стане Данія», - заявив про це заявив  Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України ГеннадійЗубко за результатами зустрічі з Послом Королівства Данії в Україні Рубеном Мадсеном та директором з інвестицій та керівником проекту Danida Business Finance Тіною Коллеруп Хансен, повідомляє прес-служба Урядового порталу.

«Перспективним напрямком ми бачимо  участь данських компаній у проектах Фонду з точки зору інжинірингу у сферах енергоаудиту та енергосерсвісу, розробки технічних рішень, надання обладнання, а також можливість долучення до мультидонорського фонду зі співфінансування реалізації енергоефективних заходів.

«Окрім цього, Данія зацікавлена у реалізації в Україні муніципальних  інфраструктурних проектів, зокрема у сферах водо-, теплопостачання, поводження з побутовими відходами та модернізації соціальних об’єктів», - зазначив Геннадій Зубко. За словами Віце-прем’єр-міністра, найближчим часом Мінрегіон підготує пул інвестиційних проектів, які будуть запропоновані датській стороні.

Програма Danida Business Finance (DBF) є механізмом для забезпечення доступу до фінансування інфраструктурних проектів та пропонує під них субсидовані кредити.

 

 
Коментарі (0)