ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДефіцит води в Криму триватиме не менше п'яти років

Дефіцит води в Криму триватиме не менше п'яти років

На минулому тижні закінчився термін президентського доручення підготувати необхідний план по використанню Міжгірського водосховища

На минулому тижні закінчився термін президентського доручення підготувати необхідний план по використанню Міжгірського водосховища. А прем'єр Дмитро Медведєв дав доручення в серпні минулого року за місяць розробити програму ліквідації дефіциту води в окупованому Криму.

За словами "голови" Сергія Кирилова, зараз йде тільки опрацювання техніко-економічного обґрунтування використання Міжгірського водосховища, передають Примітки.

А закрити повну повну потребу окупованих Криму і Севастополя планується до 2025 року після завершення реконструкції водоводу. Експерти оцінюють вартість майбутніх робіт в 15-20 млрд рублів. Раніше називалася сума в 40 мільярдів.

При цьому Кирилов стверджує, що ніяких проблем немає, і місцевих водних ресурсів досить покрити потреби питного і промислового водопостачання регіону, пишуть «Известия».

За різними оцінками за п'ять років окупований Крим втратив 74% джерел прісної води, включаючи заблокований України в 2014 році Північно-Кримський канал, звідки надходив мільярд кубометрів води на рік. 80 млн кубів з цієї води йшло на поповнення водосховищ. Решта йшла на сільське господарство.

Про дефіцит в північній частині Криму заговорили жителі в кінці 2016 року. Через засолення свердловин і водопроводів морською водою жителі Красноперекопська стали знаходити в трубах у себе вдома пробки з водоростей. Сергій Аксьонов визнав проблему тільки на початку 2018 року.

Того ж літа сталося екологічне лихо в Армянську, коли в спеку пересох кіслотонакопітель «Кримського титану». Тоді "влади" звинуватили в цьому Україну, яка перекрила Північно-Кримський канал майже відразу після анексії півострова РФ. У серпні минулого року Дмитро Медведєв доручив Міноборони вирішити проблему водопостачання в окупованому Криму.

 

 
Коментарі (0)