ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДефіцит вугілля спричинив сьогоднішні відключення світла

Дефіцит вугілля спричинив сьогоднішні відключення світла

Через відсутність палива та пошкодження енергетичних блоків «Укренерго» сьогодні запровадила обмеження у використанні електроенергії на величину 3,2 МВт. Раніше обмеження складали 2,1МВт.

«НЕК «Укренерго» сьогодні ввела графіки обмежень  потужностей на величину 3,2 МВт. Компанія аргументує це відсутністю палива та пошкодженням обладнання енергоблоків . Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «НЕК «Укрнерго».

«ДП «НЕК «Укренерго» дана команда на застосування графіків аварійних відключень споживачів електричної енергії в обсязі 3157 МВт – на величину дефіциту генеруючої потужності в ОЕС України, який  склався у зв’язку із аварійним відключенням енергоблоків на електростанціях через відсутність палива та пошкодженням обладнання енергоблоків», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, за аварійними заявками відключено 25 енергогенеруючих одиниць на ТЕС. Причиною цього є низькі запаси вугілля на складах ТЕС, яких вистачить на 2-10 днів.

Нагадаємо, що введення графіків повинно забезпечити надійну роботу енергосистеми України в умовах дисбалансу між виробництвом і споживанням електрики.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у грудні Україна отримала російське вугілля у неповному обсязі. Так, ДТЕК цього місяця має отримати 625 тис тонн палива.

 
Коментарі (0)