ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаРосійське вугілля для України застоюється на кордоні

Російське вугілля для України застоюється на кордоні

Україна отримала лише незначні поставки російського вугілля. Причинами затримки розвантажень палива на кордоні називають зруйновану інфраструктуру.

У грудні Україна отримала російське вугілля у неповному обсязі. Так, ДТЕК цього місяця має отримати 625 тис тонн палива. Про це повідомляє «ТижденьUa».

Зокрема, минулої суботи до України прибуло лише 50 тис тонн вугілля. Значна частина палива стоїть на кордоні. Так, графік поставок вугілля російською стороною не виконуються.

Відомо, що вугілля у Росії купували дві компанії – «Центренерго»(3 ТЕС), яка отримала лише 20-25 вагонів палива, та ДТЕК (9 ТЕС) повідомляє про отримання 26 тис тонн вугілля.

Зокрема, варто зазначити, що ні Міненерго, ні енергетичні компанії не аргументують затримку розвантаження вугілля на російсько-українському кордоні, посилаючись на можливі руйнації інфраструктури.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Міненерго навели дані: постачання на українські ТЕС і ТЕЦ енергетичного вугілля з Росії, Південно-Африканської Республіки та Австралії в листопаді 2014 року становили майже мільйон тонн.

 
Коментарі (0)