ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДепутати підтримали зміни щодо концесії тепло- та водопостачання

Депутати підтримали зміни щодо концесії тепло- та водопостачання

Верховна Рада ухвалила за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей передачі в оренду чи концесію об’єктів у сферах теплопостачання, водопостачання та водовідведення.

Верховна Рада ухвалила за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей передачі в оренду чи концесію об’єктів у сферах теплопостачання, водопостачання та водовідведення, що перебувають у комунальній власності. Відповідний законопроект підтримали 239 народних депутатів.

Основна мета цього законопроекту - визначення правових, економічних та організаційних засад діяльності щодо передачі в оренду чи концесію об’єктів централізованого водопостачання, теплопостачання і водовідведення, що перебувають у комунальній власності.

Серед іншого, законопроект спрямований на створення сприятливих умов для залучення приватних інвестицій у сфери теплопостачання, водопостачання та водовідведення шляхом встановлення прозорих умов внесення інвестицій, закріплення гарантій їх повернення, забезпечення інформаційної прозорості проведення конкурсу, врегулювання відносин власності під час виникнення умов договорів оренди та концесій, забезпечення можливості участі у конкурсі юридичних осіб – не резидентів.

Окрім того, законопроектом скасовується вимога щодо обов’язкового нотаріального посвідчення договорів оренди чи концесії, що суттєво зменшує витрати на їх укладення.

Джерело – УНН

 
Коментарі (0)