ГоловнаНовини ЖКГПодіїДепутати прийняли закон про держслужбу, чим надали повноту влади Юрію Вітренко

Депутати прийняли закон про держслужбу, чим надали повноту влади Юрію Вітренко

Під час позачергового засідання Верховної Ради, народні депутати проголосували за законопроєкт про державну службу, який відновлює проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань держслужби
Сьогодні, під час позачергового засідання Верховної Ради, народні депутати проголосували за законопроєкт про державну службу, який відновлює проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань держслужби. 
 
“За” документ з правками Президента України проголосували - 267 нардепів. 
 
Законопроєкт № 4531 було схвалено в першому читанні 4 лютого, а в цілому 16 лютого. Документ передбачає, що конкурси на посади, зайняті особами, що працюють за контрактом на час карантину у зв’язку з COVID, мають бути оголошені протягом шести або дев’яти місяців із дня набуття законом чинності. 
 
Пізніше Президент України Володимир Зеленський ветував закон, через те, що не всі “потрібні” президенту правки були враховані та документ було ухвалено з суттєвими обмеженням можливостей т.в.о. міністра. 
 
Серед правок — можливість в.о міністра мати всі ті ж повноваження, що й у призначеного парламентом глави відомства. Передусім це дасть змогу  повноцінно виконувати обов'язки т.в.о. міністра енергетики Юрію Вітренко, якого вже двічі не змогли призначити повноцінним міністром.
 

Офіційно Зеленський повернув законопроєкт до парламенту з проханням вилучити із закону “норми щодо обмеження виконання повноважень заступниками міністра, якщо посада міністра є вакантною”. Сьогоднішнім рішенням парламент підтримав правки Зеленського. 

 
Коментарі (0)