ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДепутати пропонують збільшити розмір допомоги при народженні дитини

Депутати пропонують збільшити розмір допомоги при народженні дитини

Проектом передбачено, що допомога при народженні дитини призначається у розмірі, що залежатиме від кількості дітей у сім’ї
У понеділок, 14-го лютого, у Верховній Раді України зареєстрували законопроект № 7044 «Про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" (щодо збільшення допомоги при народженні (усиновленні) дитини)».
 
Проектом передбачено, що допомога при народженні дитини призначається у розмірі, що залежатиме від кількості дітей у сім’ї, зокрема:
 
- при народженні першої дитини – 50 тис. грн гривень;
 
- другої дитини – 100 тис. грн;
 
- третьої і кожної наступної дитини – 150 тис. грн.
 
Також передбачається, що розмір допомоги при народженні дитини щороку з 1 січня збільшується на прогнозний індекс споживчих цін (грудень до грудня попереднього року), затверджений Кабінетом Міністрів України на відповідний рік.
 
Встановлюється, що допомога при усиновленні дитини призначається у розмірі, встановленому для виплати допомоги при народженні першої дитини.
 
У документі зазначається, що протягом останніх років в Україні спостерігається скорочення народжуваності.
 

«Загалом за останні десять років народжуваність в Україні скоротилася на 40%. Так, у 2010 році народжуваність дітей складала 497 689 дітей, а у 2020 році - 293 457 дітей (найнижчий показник за останні 10 років)», - вказано у пояснювальній записці. 

 
Коментарі (0)